Ga naar de inhoud van deze pagina.
2e
Berap
2022
portal
Algemeen
Aanbiedingsbrief
Voorstel
Samenvatting
Programmalijnen
Overzicht
Participatie
Leefbaarheid
Duurzaamheid
Veranderopgave omgevingswet
Inclusie
Gezondheid
Zelforganisatie
Programma's
Overzicht
0 Bestuur en ondersteuning
1 Veiligheid
2 Verkeer, vervoer en waterstaat
3 Economie
4 Onderwijs
5 Sport, cultuur en recreatie
6 Sociaal domein
7 Volksgezondheid en milieu
8 Volkshuisvesting, ruimtelijke ontwikkeling, stedelijke vernieuwing
Financiële informatie programmaplan
Financiën
Overzicht
Onvoorziene uitgaven
Financiële gevolgen Corona
Wat gaan we daar voor doen?
Onderwijsbeleid
Home
Programma's
4 Onderwijs
Wat gaan we daar voor doen?
Onderwijsbeleid
Wat willen we bereiken?
Wat gaan we daar voor doen?
Wat kost het?
Investeringen
Onderwijsbeleid
Met ingang van 2019 werken de drie O’s (onderwijs/ondernemers/overheid) samen in een projectstructuur, om de aandachtsgebieden onderwijs-economie-arbeidsmarkt aan elkaar te koppelen. Wij faciliteren de uitvoering van projecten die door (deelnemers van) de stuurgroep in gang worden gezet. Wij monitoren de uitvoering van het project Sterk techniekonderwijs in Meierijstad. Wij faciliteren VMBO on stage. Wij verbinden waar mogelijk bestaande 2O-initiatieven met HBO en breiden daarmee de relatie van Meierijstad met het HBO uit.
De subsidieregeling voor onderwijsinnovatie stopt per 31 december 2021. In 2022 zal innovatie geborgd worden binnen de reguliere budgetten die gekoppeld zijn aan de Lokaal Educatieve Agenda Meierijstad.
Via verschillende pilots is ingezet op het maken van de verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs. Op basis van een evaluatie beoordelen we welke pilots we op welke plek structureel continueren en financieren. Op basis van deze evaluatie wordt ook inzichtelijk of er nog aanvullende inzet nodig is voor het verstreken van de verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs.
Samen met onderwijs, samenwerkingsverband en jeugdhulpaanbieders geven we invulling aan een specialistische voorziening in Meierijstad zodat speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs geïntegreerd en samenhangend aangeboden worden en we uitgaan van de ondersteuningsbehoefte van de leerling.
We geven uitvoering aan de acties die zijn opgenomen in de Lokaal Educatieve Agenda (looptijd 2020-2023). Deze acties zijn op het gebied van onderwijsachterstanden, aansluiting onderwijs-jeugdhulp en onderwijs-arbeidsmarkt.
Gemeente Meierijstad heeft in 2021 twee subsidies toegekend gekregen vanuit het landelijke project ''Tel mee met Taal'', waaraan in 2022 vervolg wordt gegeven. Een subsidie traject met IBN wat zich voornamelijk richt op het doorontwikkelen van de methodiek "Taal op de Werkvloer" voor laaggeletterden. Het tweede subsidie traject richt zich op de doorontwikkeling van de werving met de methodiek KLASSE!. Hierbij worden de “Camouflagecursussen” (ook wel toeleiding cursussen genoemd), onder de loep genomen en zal er gekeken worden naar verbeterpunten en succesfactoren van deze cursussen. Ook het inbrengen van nieuwe camouflagecursussen zal aan bod komen. Aan de preventie kant zal de samenwerking/aansluiting tussen 18- en 18+ versterkt worden.
Deze pagina is gebouwd op
09/22/2022 12:08:09
met de export van
09/22/2022 11:46:46
Zoeken