Ga naar de inhoud van deze pagina.
2e
Berap
2022
portal
Algemeen
Aanbiedingsbrief
Voorstel
Samenvatting
Programmalijnen
Overzicht
Participatie
Leefbaarheid
Duurzaamheid
Veranderopgave omgevingswet
Inclusie
Gezondheid
Zelforganisatie
Programma's
Overzicht
0 Bestuur en ondersteuning
1 Veiligheid
2 Verkeer, vervoer en waterstaat
3 Economie
4 Onderwijs
5 Sport, cultuur en recreatie
6 Sociaal domein
7 Volksgezondheid en milieu
8 Volkshuisvesting, ruimtelijke ontwikkeling, stedelijke vernieuwing
Financiële informatie programmaplan
Financiën
Overzicht
Onvoorziene uitgaven
Financiële gevolgen Corona
Wat gaan we daar voor doen?
De gemeente wil kwaliteit van dienstverlening in het sociaal domein.
Home
Programma's
6 Sociaal domein
Wat gaan we daar voor doen?
De gemeente wil kwaliteit van dienstverlening in het sociaal domein.
Wat willen we bereiken?
Wat gaan we daar voor doen?
Wat kost het?
Investeringen
De gemeente wil kwaliteit van dienstverlening in het sociaal domein.
We willen stimuleren dat er lokale inloopvoorzieningen zijn waar inwoners voor verschillende (dag)activiteiten terecht kunnen en waar uiteenlopende vormen van ondersteuning aanwezig zijn. Op basis van onderzoek willen we dergelijke voorzieningen faciliteren en/of ondersteunen. We willen bereiken dat inwoners in hun eigen omgeving kunnen deelnemen aan activiteiten en mee kunnen doen in de samenleving.
In 2022 blijven we inzetten op het stimuleren van een gezonde leefstijl en het verkleinen van gezondheidsverschillen. We gaan over tot uitvoering van het vitaliteitsakkoord. Dat betekent veel aandacht voor alcohol, roken en overgewicht, de drie thema’s die vallen onder dit akkoord. Ook gaat de focus naar gezondheid te integreren binnen het Sociaal Domein. De verbinding tussen gezondheid en fysieke leefomgeving blijft onverminderd van kracht. In ons uitvoeringsplan 2022 gaan we vanuit het begrip positieve gezondheid nadrukkelijk de koppeling maken met het sociaal domein en de fysieke leefomgeving. Ook preventie drugsgebruik blijft speerpunt van beleid.
We organiseren, stimuleren en faciliteren samenwerking in Meierijstad. Dit doen we onder andere door netwerkbijeenkomsten te organiseren die passen bij de door Corona veranderde samenleving. We organiseren en faciliteren ook verbinding en samenwerking bijvoorbeeld rondom het thema wonen, welzijn en zorg. De veranderende omstandigheden door Corona nemen we mee in de samenwerking met onze partners en zoeken naar passende mogelijkheden. Gezamenlijk zorgen we voor passende ondersteuning voor onze inwoners. Daarnaast zetten we met de projecten PIM en Leefgoed in op een verregaande samenwerking.
De voorbereiding en ontwikkeling van LeefGoed Veghel wordt in 2022 volop doorgezet. We werken het Ontmoetingscentrum, LeefGoedcentrum, Flexconcept en Gezondheidscentrum verder uit. We werken aan het versterken van de samenwerking door gezamenlijk een aantal projecten te ontwikkelen op het terrein van wonen, werken en welzijn. We organiseren zorg en ondersteuning dicht bij onze inwoners en zetten in op preventie en innovatie om de zorg betaalbaar te houden. Inwoners worden bij deze ontwikkelingen actief betrokken. Wij kijken ook in Schijndel en Sint-Oedenrode naar mogelijkheden om het gedachtegoed van LeefGoed een plek te geven in de lokale gemeenschap samen met lokale organisaties.
In 2022 komen de werkzaamheden op het gebied van de Wet Inburgering terug naar de gemeente. De gemeente krijgt meer regie en meer ruimte om inburgering integraal en op maat aan te bieden. Wij kiezen voor een parallelle en integrale aanpak waarbij zowel huisvesting, taal & inburgering, maatschappelijke participatie, onderwijs, werk, inkomen en ondernemerschap en welzijn en gezondheid centraal staan.
Deze pagina is gebouwd op
09/22/2022 12:08:09
met de export van
09/22/2022 11:46:46
Zoeken